Search


print PDF
Kernelin eri käyttötapoja OVH:n palvelimella

Johdanto

Linux kerneli on suomalaisen Linus Torvaldsin alun perin kehittämä käyttöjärjestelmän ydin. Se toimii linkkinä käyttöjärjestelmäsi ja palvelimen raudan välillä. Kerneli on ohjelma joka ladataan palvelimen muistiin jokaisen käynnistyksen yhteydessä mahdollistaen muiden ohjelmistojen toiminnan. Kerneli on täysin itsenäinen palvelimellesi asennetusta järjestelmästä (RedHat, Debian, Fedora, jne.). Sen kehitys on täysin itsenäistä ja se päivitetään säännöllisesti. Lisää tietoa kernelistä löydät osoitteesta http://www.kernel.org. OVH tarjoaa sinulle kaksi eri tapaa palvelimesi kernelin päivittämiseksi:

Netboot

Netboot on OVH:lla käytetty teknologia, joka mahdollistaa Linux kernelin lataamisen palvelimellesi suoraan verkosta. Heti kun uusi kerneli julkaistaan, OVH kääntää siitä uuden version Netboot-palveluun. Sinun tarvitsee vain valita uusin kerneli Hallinnassa käynnistää palvelimesi uudestaan. Tämä tapa on erittäin yksinkertainen ja nopea tapa pitää palvelimesi kerneli ajantasalla.

Huomio: Täysiturva hyödyntää Netboot-palvelua kernelin päivittämiseen

Käynnistys kovalevyltä

OVH tarjoaa myös valmiiksi käännettyjä imageja uusimmista kerneli-versioista. Käynnistääksesi palvelimesi kovalevyllä sijaitsevalta kerneliltä sinun tarvitsee vain asentaa haluamasi image ja konfiguroida palvelimesi käyttämään sitä. Tässä tapauksessa sinun pitää itse pitää huoli siitä, että kerneli on ajantasalla.

Lisätietoa kernelin asentamista löydät ohjeestamme: Kernelin asentaminen.