Search


print PDF
OVH-Kernelin asentaminen ja palvelimen käynnistäminen kovalevyltä

Johdanto

OVH tarjoaa Netboot-palvelua ilmaiseksi käyttöösi. Sen avulla käynnistät palvelimesi valmiiksi konfiguroidulla kernelillä suoraan verkosta. Lue lisää Netboot-ohjeesta.

Palvelimesi kovalevyllä oleva kerneli on kuitenkin hyvä pitää myös ajantasalla. Jos Netboot-palvelussa on palvelimesi käynnistyksen yhteydessä ongelmia, otetaan automaattisesti käyttöön kovalevyllä oleva kerneli.

Palvelimen konfiguroiminen

Jos haluat, että palvelimesi käynnistyy sen kovalevyllä sijaitsevalta kerneliltä, tulee sinun konfiguroida se Hallinnassa. Mene osioon Palvelut Netboot ja valitse hd.

Miten päivitän kovalevylläni sijaitsevan kernelin?

1. Ota palvelimeesi yhteys SSH-protokollalla.
2. Mene /boot -hakemistoon
3. Kaikki kernelimme löytyvät FTP-palvelimeltamme: ftp://ftp.ovh.net/made-in-ovh/bzImage
Sieltä saat kaikki tarvittavat tiedostot kernelin konfiguroimiseen. Jokaisesta kernelistä on muutama eri versio: ipv4 tai ipv6, grsecurity-patchilla (grsec) tai ilman (std). Jokaiselle kernelille on myös System.map -tiedosto.

Esimerkiksi version 2.6.32.2 kernel grsecurity-laajennettuna, IPv6-tuella 64-bittiselle järjestelmälle:


Kun olet ladannut tiedostot /boot-kansioon, tulee sinun luoda symbolinen linkki System-map-tiedostolle:4. Kun olet suorittanut kääntämisen, sinun täytyy myös päivittää boottilataaja (ns. bootloader).
Hieman vanhemmilla käyttöjärjestelmillä (Gentoo, OVH Release 2, Slackware, ...) boottilataajana toimii "lilo" joten muokkaa tiedostoa /etc/lilo.conf mukauttamalla riviä, joka alkaa seuraavasti:
image=


Tämän jälkeen muista ottaa nykyinen konfiguraatio käyttöön ajamalla komennon "/sbin/lilo".
Uudemmilla Linux-distroilla boottilataaja on grub-1 (CentOS, RHEL, Fedora, Debian 5) tai grub-2 (Debian 6/7, Ubuntu alkaen vuoden 2009 versiosta).
Boottilataajan ollessa grub-1, muokkaa tiedostoa /boot/grub/grub.conf tai /boot/grub/menu.lst (vain Debian 5).
Boottilataajan ollessa grub-2, aja komento "update-grub"

5. Kun olet päivittänyt boottilataajan, voit bootata koneesi käyttämään uutta kerneliä. Jos et pääse palvelimeesi käsiksi uudelleenkäynnistyksen jälkeen eikä se vastaa pingiin, voit käynnistää palvelimesi rescue-tilassa ja korjata tekemäsi muutokset.