Search


print PDF
Usein kysytyt kysymykset


Tiedostot on siirretty FTP-asiakasohjelmalla, mutta mitään ei näy selaimella sivutilastaJokaisessa webhotellissa on yksi luotu hakemisto, www


Voit siirtää kaikki tiedostosi ”www”-hakemistoon, jotta saisit ne näkymään Internetissä (index.html-tiedosto on jo valmiina tässä hakemistossa, älä unohda poistaa sitä). Voit sijoittaa kaikki CGI-skriptisi samaan hakemistoon. Toisena vaihtoehtona on CGI-skriptien sijoitus www-hakemiston 'viereen', eli suoraan kotihakemistoon, luomalla hakemisto cgi-bin manuaalisesti sillä tätä ei ole valmiiksi luotuna. Palvelin suorittaa kaikki hakemistossa cgi-bin (ja alihakemistoissa) olevat tiedostot, eikä anna näyttää tiedostojen sisältöä.Saan yhteyden ftp.clusterXXX.ovh.net-osoitteeseen, mutten ftp.verkkotunnus.fi-nimeen. Miksi?


Verkkotunnuksen rekisteröinti tai siirto nimipalvelimillemme on kesken. Rekisteröintiin menee maksun vastaanottamisen jälkeen yleisesti aikaa maksimissaan noin 24 tuntia, mikäli kaikki täytetyt tiedot olivat oikein. Verkkotunnuksen siirrossa kestää aina 4 tunnista (fi-verkkotunnus) 10 päivää (.com, .net, .org, .info ja .biz).FTP-käyttäjätunnus ei toimi!


Varmista, että olet kopioinut salasanasi oikein. Parasta on kopioida ja liittää (Ctrl-C Ctrl-V) salasana. Ota huomioon erot l:n (L) ja 1:n (yksi) välillä, sekä O:n (kirjain) ja 0:n (numero) välillä. Myös kopioimisen yhteydessä leikepöydälle voi lipsahtaa tyhjä merkki, ”white space”.


Mikäli salasana ei edelleenkään toimi, voit vaihtaa FTP-salasanasi seuraavan ohjeen avulla: FTP-salasanan vaihtoMihin cgi-bin -hakemistoa käytetään?


Cgi-bin-hakemistoa ei voi lukea suoraan www-palvelimelta. Tämä hakemisto toimii www-hakemiston 'vieressä'. Tästä syystä siihen pätee seuraavat turvallisuusseikat:


- Cgi-bin-hakemistoon tallennettuja tiedostoja ei voi lukea, ne voidaan vain suorittaa. Et voi laittaa tänne esimerkiksi gif- tai jpg-kuvia. Näiden lukeminen aiheuttaa virheen.


- Cgi-skriptien suoritus hakemistossa suoritetaan sivustosi oikeuksilla. Et voi suorittaa muita kuin oman verkkotunnuksesi skriptejä.Paljonko tilaa minulla on jäljellä sivustolleni?


Voit nähdä käytettävän tilasi suoraan Hallinnasta:


- Kirjaudu sisään Manager V3 -hallintapaneeliisi,

- Klikkaa sisäänkirjautumisen jälkeen verkkotunnustasi, jonka jälkeen voit nähdä seuraavanlaiset tiedot:

Kun lähetän tiedostoja webhotelliin, niiden koko on 0 tavua (B). Miksi?


Webhotellillesi varattu tila on tullut täyteen. Tarkastaaksesi sen, katso kysymys "Paljonko tilaa minulla on jäljellä sivustolleni?".

Mikäli tarvitset ylimääräistä tilaa, sinun täytyy nostaa tuotteesi palvelutasoa. Esimerkiksi Personal -> Business.En saa lähetettyä tiedostoja FTP-palvelimelle?


Ota yhteys passiivitilassa (FTP-palvelimen tila jossa FTP-palvelin päättää itse yhteysportin) FTP-asiakasohjelmallasi, esimerkiksi FileZilla?. Valitse Edit -> FTP -> Transfer mode -> Passive.

Mikäli kuitenkin virheilmoitus on ”Connection timed out” tai ”Aikakatkaisu”, varmista oman Internetyhteytesi laatu ja uudelleenkäynnistä mahdollinen modeemi ja/tai reititin. Varsinkin 3G-yhteyttä käytettäessä on hyvä varmistua oman yhteyden toimivuudesta ja yleisestiä laadustaOnko mahdollista ottaa yhteys tiettyihin osiin verkkosivua FTP:llä (multi-FTP)?

Luodaksesi toisen FTP-tilin, katso tämä ohje.